Welkom bij MASA International, nu ook vastgoedmakelaar in de Zilverkust, in het prachtige Portugal!

De Zilverkust


Binnen een uurtje rijden ten noorden van Lissabon bevindt zich de Zilverkust, of ook wel de “Costa de Prata”. Het is gelegen aan de westkust (Atlantische Oceaan) van Portugal, gelegen tussen Lissabon en Porto.

Genoeg mogelijkheden zijn er om naar de Zilverkust te vliegen. Naar Lissabon kan gevlogen worden vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Zaventem, Charleroi, Oostende en duurt ongeveer 3 uur. De vlucht naar Porto duurt ongeveer 2,5 uur, dit kan vanaf Amsterdam en Brussel. In deze regio is het 1 uur vroeger dan in Nederland/België. (GMT +, zomertijd +1)

Deze streek is nog niet ontdekt door het grote toerisme, wat opvallend is aangezien de Zilverkust vele pluspunten voor toeristen heeft. Naast de mooie uitgestrekte stranden, wat bij de surfers bekend staat door de hoge golven, heeft het ook voor de liefhebbers rotskusten. Van vissersplaatsen, badplaatsen, historische stadjes tot een mooie natuur, deze streek heeft van alles!

Maar dit is nog niet alles, vijf van de veertien bezienswaardigheden in Portugal die op de UNUESCO Werelderfgoedlijst voorkomen, vindt u in de Zilverkust:

 • Klooster van Santa Maria d ‘Alcobaça;
 • Dominicaanse klooster van Batalha;
 • Convent van Christus;
 • Universiteit van Coimbra;
 • Het sprookje van Sintra.

De Zilverkust heeft een mild klimaat. In de maanden april, mei en oktober is de gemiddelde temperatuur 20 graden Celsius. Augustus is de warmste maand met een gemiddelde van 30 graden, maar dit voelt over het algemeen niet te heet aan en is wat koeler dan het zuidelijker gelegen regio de Algarve.

De bekendste strandplaats van de Zilverkust is Nazaré. Dit is het Portugese strand met de kleurrijkste visserstradities. Hier zijn vissersvrouwen te zien die geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken. Nazaré ligt beschut achter een hoge klif, waarop de oude kern Sítio gelegen is. Sítio kan beklommen worden kan over de weg slechts via een grote omweg bereikt worden, maar kan ook leuk met een “kabeltram” (ascencor) genomen worden. Voor de fanatiekelingen kan ook de hoge rots Sítio beklommen worden.

KOPEN ZONDER ZORGEN?


Al meer dan 36.000 tevreden MASA-kopers hebben wij sinds 1981 aan een (tweede) woning geholpen in Spanje. In al deze jaren hebben wij geleerd wat de wensen van onze klanten zijn en hoe wij hen het beste kunnen helpen. Deze ervaring nemen wij nu ook mee naar Portugal!

Wij kunnen de beste keuze bieden uit vele woningen in volledige eigendom in Portugal, zowel nieuwe- als bestaande woningen.

Woningen voor elke smaak en budget, van appartementen tot villa’s. Door onze persoonlijke begeleiding kunnen wij de woning bieden die het beste past bij uw wensen.

Wij zullen u niet alleen een huis verkopen, wij maken het koopproces zo gemakkelijk mogelijk en detailleren alle kosten, belastingen en wettelijke eisen, zodat u uw droom zo eenvoudig mogelijk waar kunt maken.

Wij bieden een “laagste prijsgarantie”, dat wil zeggen dat u erop kunt vertrouwen dat u erop kunt vertrouwen de beste aankoop te doen voor MASA International te kiezen.

Vraag onze nieuwe Portugal brochure aan


Onze nieuwe Portugal brochure bevat vele informatie die u helpt bij het vinden van de geschikte woning in Portugal.

De MASA-brochure toont een selectie van ons woningaanbod, informatie over de omgeving en kaartmateriaal.

Neem gerust contact op voor de aanvraag van een Portugal brochure of een gesprek met één van onze adviseurs, bel 03.304.26.61.

NB-velden met een asterix* zijn verplicht. Wij respecteren uw privacy en zullen deze gegevens niet met derden delen.


Regio en woningen trip


U kunt het allemaal zelf regelen, een vreemd gebied en een ingewikkeld proces trotseren. Of u zou een makelaar in onroerend goed in de arm kunnen nemen met verkooptechnieken en daarmee te duur onroerend goed gaan bekijken.

Geen van beide opties lijkt ons een pleziertje, het zijn ook niet de eenvoudigste manieren om dit aan te pakken.

Om de perfectie plaats te vinden moet u de woningen bekijken die bij uw budget horen, in de juiste stijl én op de juiste locatie. Ga daarna eens zitten en denk rustig erover na.

Dat is wat we op de MASA Oriëntatie-trips doen. Wij vragen naar uw wensen en laten dan één van onze experts iets vinden wat helemaal bij u past.

U boekt een vliegticket en een hotel en wij verzorgen de rest! Tijdens de begeleide privétrip laten wij u de omgeving zien en rijden wij langs enkele woningen met de juiste stijl, in de door u gekozen regio’s en binnen het door u aangegeven budget. Daarna geven wij u de ruimte, zodat u het allemaal in u op kunt nemen.

Druk uitoefenen geen sprake van! Dat is niet onze manier van werken. Wij willen dat al onze klanten positief terugkijken en geen spijt krijgen van de aankoop.

Interesse in een oriëntatietrip? Bel ons op 03.304.26.61 of vul onderstaand formulier in! Onze kopers komen uit heel Europa, maar onze service is in Spanje. Wij ervaren dat het van belang is dat u de omgeving gaat verkennen en verschillende woningen gaat bekijken. U koopt immers niet vanaf een foto of een video, het gevoel moet er zijn!

NB-velden met een asterix* zijn verplicht. Wij respecteren uw privacy en zullen deze gegevens niet met derden delen.


Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwe woningen, bijzonderheden van het gebied, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons privacy beleid. U kan op elk ogenblik uitschrijven.

Tentoonstelling van Portugese woningen


Bent u zich nog aan het oriënteren voor een tweede woning in Portugal, bezoek ons dan geheel vrijblijvend op één van onze exposities of tijdens een tweede woning-beurs en maak kennis met ons. Tijdens uw bezoek zijn wij uiteraard bereid om al uw vragen omtrent het kopen van een woning in Portugal te beantwoorden en u in te informeren over de financiële (on)mogelijkheden, verhuur, fiscaliteit, Portugal hypotheek etc. Ook krijgt u alle relevante informatie qua aanbod met betrekking tot de regio Zilverkust.

Wanneer u aankomt bij één van onze exposities of beurzen wordt u van harte welkom geheten en bieden wij u graag een kopje koffie of thee aan. U heeft de gelegenheid om een deel van ons woningaanbod te bekijken op onze speciale woon-presentatieborden. Tevens ontvangt u van ons onze gratis brochure.

Daarna zullen wij u van harte uitnodigen aan onze tafel om samen met één van onze MASA-adviseurs uw mogelijkheden te bespreken en al uw vragen te beantwoorden. De eventuele afgesproken informatie zal u zo spoedig mogelijk worden toegezonden per post of per e-mail en eventuele afspraken zullen direct worden nagestreefd.

MASA-service na aankoop


Van start tot oplevering, maar ook nog daarna! Het Portugese koopproces wijkt echter behoorlijk af van wat u hier thuis gewend bent.

Bij MASA is de aankoop van uw woning slechts het begin van uw relatie met ons, u zult nooit alleen worden gelaten en u zult van ons een persoonlijke service krijgen die u nergens anders zult vinden.

Het grootste deel van onze collega’s zijn mensen die zelf bij MASA gekocht hebben. Zij weten exact wat u moet doen om uw vestiging zo vlot mogelijk te laten verlopen en zullen u bijstaan vanaf de eerste bezichtiging tot de dag dat u de woning krijgt opgeleverd en nog lang daarna.

Wat krijgt u?

Uw eigen persoonlijke assistent (PA)

Als u eenmaal besloten heeft tot de aankoop, zullen ze er altijd zijn om u te helpen bij enige problemen, om uw vragen te beantwoorden en om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 • U helpen een Portugese bankrekening te openen en/of een Portugese hypotheek aan te vragen.
 • Contact leggen met een projectontwikkelaar tijdens de bouwperiode indien u een nieuwbouwwoning koopt.
 • Er wordt een online logboek bijgehouden van de voortgang; u kunt dit raadplegen vanaf uw thuiscomputer. U kunt dus eenvoudig volgen wat er allemaal gebeurt.
 • U een prijsopgave geven voor alle bijkomende werk dat u wenst.
 • U informatie geven over verhuurmogelijkheden, zodat het eenvoudiger wordt om van uw verhuur-activiteiten een succes te maken.

Uw PA kan u ook helpen bij het verhuizen, tot in de laatste details:

 • U helpen bij verzekeringen, voorzieningen, meubels en scholen als u dit nodig heeft.
 • Uw hotel en autohuur regelen voor uw verhuisdag.
 • Aanwezig zijn om u te helpen bij het verhuizen en voor vervoer te zorgen die dag.
 • Helpen bij eender welk probleem of vraagstuk dat zich voordoet.

Contact MASA


Een woning kopen in Portugal en kiezen voor een nieuw leven in de zon kan een opwindende ervaring zijn!

Voor verdere details over MASA International, de Zilverkust, Woning in Portugal, bezigingsreizen naar Portugal of elke andere vraag, neem gerust contact op:

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwe woningen, bijzonderheden van het gebied, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons privacy beleid. U kan op elk ogenblik uitschrijven.

Masa International