Elche


Palmen, palmen en nog eens palmen

Omstreeks de 10e eeuw kwamen de Arabieren de stad Elche bewonen en versierden haar rijkelijk met palmbomen. Ruim 300.000 wuivende (dadel)palmen brengen de stad in een exotische sfeer. Nog steeds is het verboden om ze om te kappen, en zeker nu het tot UNESCO werelderfgoed is verklaard. Bezoek in Elche ook de Huerto del Cura, een botanische palmentuin met palmbomen van over de hele wereld, gigantische cactussen en andere mediterrane planten. Er groeit een zeer speciale palmboom met zeven “armen” in de vorm van een kroonluchter.

Niet alleen palmbomen maken Elche de moeite waard voor een bezoek. Ook de historische gebouwen zijn prachtig. In het oude stadsgedeelte bevinden zich het Altamira Paleis, de Basiliek van de Heilige Maria, de Moorse vesting en de Moorse baden.

Het Bureau van Toerisme nabij het park beschikt over stadsplannen; u kan het best uw route vooraf uitstippelen om niet teveel te missen!

En als u wat moe wordt van het rondkijken, rij dan even naar het strand, een kwartiertje verder. Er wachten 9 km lang zandstrand, zoals van El Altet en La Marina. Beiden hebben de Europese Blauwe vlag voor de zuiverheid van het strand, het kristalheldere water en de excellente voorzieningen. Op deze stranden kan er volop gesport worden, zoals volleybal, windsurfen, zeilen, enz. Ook voor de minder mobiele personen zijn er aangepaste voorzieningen.

Wat minder drukke stranden zijn die van Les Pesqueres-El Rebollo; ook weer met de Blauwe Vlag.

Meer naar het zuiden zijn er nog meer exotische stranden, met zandduinen, waar er twee duikcentra zijn die hun duikgebieden hebben in deze regio en ook  aan het eiland Tabarca.