Guardamar


Golden Guardamar del Segura

People have inhabited Guardamar for millennia, and it's no surprise that people continue to flock here in their hundreds all year round.

The town is best known for its beauty, particularly for the fragrant forests that surround the shore, the protected blue flag beaches and rare archeaological ruins.

These days, it's also known for the fantastic facilities it offers its visitors.

More reasons to like Guardamar

Reason One: One of the prettiest towns in the Valencia region – acres of evergreen forest circle kilometres of pale sand and bright blue sea.

Guardamar, Costa Blanca Zuid

Guardamar, dat aan de monding van de rivier ‘el Segura’ ligt, en daarom ook wel gekend is als ‘Guardamar de Segura’, wordt gekarakteriseerd door 2 natuurverschijnselen: duinen en pijnbomen. Op het einde van de 19e eeuw dreigde de stad Guardamar door oprukkende zandduinen te worden bedolven.    De enige boomsoort die de zandduinen kon bedwingen, was de pijnboom. Het oostelijk gedeelte van Guardamar wordt vandaag volledig ingepalmd door de "Dunas de Guardamar", een reusachtig park (840 ha) met pijn- palm- en eucalyptus bomen dat werd uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

Voor heerlijk wandelen moet u beslist in het Reina Sofía park zijn: watervallen en vijvers met zwanen, pauwen en eenden; ideaal voor een picknick! Het aangrenzende Alfonso XIII park is het kleinste natuurlijke park van Spanje. Ook de zoutmeren van La Mata (flamingo’s) en Torrevieja (het roze meer) nodigen uit tot wandelen en liggen op nog geen 10 km van Guardamar.

Langs de 12 km lange kuststrook van Guardamar strekken zich brede en lange zandstranden uit, die door hun omvang nooit heel druk zijn. De meest bezochte stranden zijn het Playa Centro of het Playa La Roqueta; beide bekroond met de Blauwe vlag want erg proper, veilig en kindvriendelijk (voorzien van speeltuigen). Bent u eerder fan van verlaten stranden? Playa del Moncayo en Playa de Los Tusales liggen aan de monding van de Segura en zijn wat afgezonderd dankzij de omringende pijnbomen.

Aan sociale activiteiten is er in Guardamar hoegenaamd geen gebrek. Er zijn allerhande verenigingen, zoals de golf- en country club “La Marquesa” en sporters gaan naar het “Las Rabosas” of het enorme “Municipal” Sportcentrum, met een olympisch bad, voetbal- en basketbalvelden, tennisbanen, padelvelden en een overdekte sporthal. Bent u eerder een waterfanaat? In de moderne “las Dunas” jachthaven leert u o.a. zeilen, windsurfen, waterskiën, duiken en jetskiën. 

De vele bars en restaurants zorgen ‘s avonds voor een aangename sfeer. Ook kan u iedere avond de nachtmarkt afstruinen.

De geur van pijnbomen, de romantiek van de duinen, de parken, de brede rustige stranden, de stad met haar Spaanse charme, de nabijheid van de zoutmeren en het heerlijk zachte klimaat van de Costa Blanca maken van Guardamar de ideale omgeving voor families met kinderen en natuur- en golfliefhebbers.

Guardamar ligt tussen Santa Pola en Torrevieja en bereikt u, vanaf de luchthaven van Alicante, in 30 minuten.